Torta

Maľovaná torta Macko Pú

Autor receptu: grenadka

Túto tortičku som robila pre dcérku. Prvý krát som robila maľovanú tortu, takže nie je dokonalá, ale dcérka sa z nej tešila...

Postup

  1. Na papier na pečenie si nakreslíme kruh podľa veľkosti tortovej formy, v ktorej budeme tortu piecť. Ďalej si na papier na pečenie nakreslíme ľubovoľný obrázok (Macko Pú). Zoberieme si veľký plech, namočíme ho a položíme na neho papier na pečenie s obrázkom.
  2. Bielky oddelíme od žĺtkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, vmiešame polovicu cukru.
  3. Druhú polovicu cukru vyšľaháme so žĺtkami cca 4 minúty. Potom prilejeme horúcu vodu a šľaháme do hustej peny.
  4. Do vyšľahaných žĺtkov vmiešame už len ručne s metličkou múku s práškom do pečiva a vyšľahané bielky.
  5. Z cesta odoberieme 1/3 cesta (z tejto tretiny urobíme maľovaný korpus).
  6. Do časti z odobratého cesta na korpus primiešame preosiate kakao. Toto kakaové cesto si dáme do desiatového sáčku a v jednom rohu urobíme malú dierku.
  7. Následne už len kreslíme Macka Pú kakaovým cestom presne podľa predkresleného obrázku.
  8. Kakaového Macka Pú dáme piecť na pár minút do rozohriatej rúry pri teplote 170 °C. Cesto je upečené za chvíľku, takže treba sledovať.
  9. Vyberieme z rúry predpečeného Macka a nanesieme na neho biele cesto presne podľa predkresleného kruhu tortovej formy.
  10. Dáme opäť piecť do rúry pri rovnakej teplote. Keď je korpus upečený, necháme ho vychladnúť a opatrne dáme dolu papier na pečenie.
  11. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Vylejeme do formy zvyšok bieleho cesta a dáme piecť pri teplote 170 °C. Keď je korpus upečený, tak ho po vybratí z rúry otočíme hore dnom a necháme vychladnúť na mriežke.
  12. Keď korpus vychladol, tak nožom oddelíme boky formy a korpus vyklopíme. Stiahneme papier na pečenie. Cesto prerežeme na 2 alebo 3 časti a plníme ľubovoľnou plnkou. Navrch položíme plát cesta s obrázkom Macka Pú. Na záver dozdobíme boky torty.
  13. Navrch položíme plát cesta s obrázkom Macka Pú. Na záver dozdobíme boky torty.
  14. Krém: Vyšľaháme si šľahačku so stužovačom šľahačky a cukrom. Potom už len jemne vmiešame tvaroh.