Malinový sirup

Autor receptu: aroooo

Ďalší vynikajúci domáci sirup.

30 plus vylúhovanie minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Maliny rozmiešať s vodou, pridať kys. citrónovú, premiešať a nechať 24 hod. stáť. Potom čistý smaltovaný hrniec ovinúť čistou utierkou/alebo nepoužívaná čistá obliečka z malého vankúša/naliať na ňu maliny a nechať 24 hod odkvapkávať niekde v kúte,ja som to zviazala,zavesila na varechu nad hrncom. Šťavu odmerať a pridať do nej na l liter šťavy 90 dkg cukru, zamiešať a nechať variť 2-3 min./zberať špinavú penu/. Horúce naliať do čistých fliaš,nepriepustne uzavrieť.Ja som ich strčila ešte pod deku chladiť./nesterilizuje sa/
  2. Takto som pripravovala aj višňový sirup a čo mi zostalo v textilnom vrecku po odkvapkaní šťavy som hodila do hrnca,prisypala cukor a bol z toho najsamlepšejšejší višňový lekvár.