Malinový letný dezert (fotorecept)

Autor receptu: abkul

Je čas malín a tak tradične robím malinové sladkosti, či už pečené alebo nepečené. Tento dezert sa stal v rodine najobľúbenejším, pretože je svieži, nie je moc sladký a plnka je bez masla. Naozaj najviac obľubujeme ľahké letné dezerty z čerstvého ovocia, ktoré je práve v záhrade. Tak nech sa páči postup a vyskúšajte. U nás chutí všetkým a rýchlo sa zje. Myslím, že cesto je také univerzálne,veľmi rada ho pečiem z rôznymi náplňami ale plnku som vymyslela sama.Hrnček som použila väčší obsah 450 ml.

36
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto: Suché suroviny zmiešame. Zvlášť zmiešame vajcia, mlieko a olej a toto potom pridáme k suchým surovinám a zamiešame.
  2. Hotové cesto vylejeme na plech, vystlaný papierom a pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút. Ja som papier tentokrát nedala ale to bola chyba, tak píšem, aby ste dali cesto na papier. Plech mám rozmery 34 krát 33 cm.
  3. Moja trúba mi pečie teraz zle, tak boky sú viac pripečené a tak som ich trošku odrezala. Vychladnuté cesto rozrežeme na 2 polovice a potom každú polovicu opatrne rozrežeme, aby plnka išla do stredu medzi 2 pláty.
  4. Plnka: malinový sirup zmiešame s vodou a 2/3 dáme variť. Do 1/3 zamiešame 2 vanilkové pudingy a klasicky uvaríme hustý puding. Nie do horúceho ale do teplého pomaly vmiešame pochúťkovú smotanu a šľahačku v prášku vyšľahanú so 150ml mlieka-podľa návodu. Ochutnajte, ak sa Vám bude zdať plnka málo sladká, tak podľa chuti pridajte cukor. Ja nepridávam.
  5. Vychladnutú plnku natrieme na oba pláty cesta, ktoré sa spoja ale predtým samozrejme poukladáme na plnku maliny.
  6. Takto naplníme obe polovice cesta, pritlačíme a trochou plnky vyhladíme vrch.
  7. Nakoniec vrch potrieme čokoládovou polevou alebo každý podľa svojej chuti. Necháme v chladničke stuhnúť, pokrájame a môžeme ozdobiť podľa vlastnej fantázie.
  8. Nám tento dezert veľmi chutí a tak som urobila dcére aj rovnakú tortu s malinovou plnkou, len som ešte upiekla v podkove jedno klasické piškótové cesto s kakaom na to, čo som tu písala a spolu som to skombinovala.Tu je torta a ja Vám prajem dobrú chuť.