Malinový koláč z krehkého cesta (fotorecept)

Autor receptu: uschi

Rýchly letný koláč prevoňaný malinami.

6
porcií
15 minút
príprava
25-30 minút
na 180/175 °C

Postup

  1. Preosiatu múku, maslo, práškový cukor, vanilkový cukor a žĺtok rýchlo vypracujeme na hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme na 15 minút do chladničky. Formu na koláč vymastíme maslom a cesto do formy roztlačíme. Nezabudneme vytvoriť aj boky. Cesto potrieme bielkom, popicháme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 12-14 minút.
  2. Asi 2 hrste malín umyjeme, necháme odkvapkať a pretrieme cez sito. Na náplň vyšľaháme práškový cukor s rozpusteným maslom a citrónovou šťavou do peny. Pridáme malinovú šťavu a rozšľahané vajcia. Dôkladne premiešame a nalejeme na predpečený korpus. Koláč môžeme posypať aj čerstvými malinami.
  3. Pečieme 15-20 minút na 175 stupňoch.
  4. Koláč krájame až vychladnutý, podávame ho posypaný práškovým cukrom. Je veľmi osviežujúci a chutný. Miesto malín môžeme použiť aj iné šťavnaté ovocie - jahody, čučoriedky, ostružiny...