Malinový koláč z krehkého cesta (fotorecept)
Autor receptu: uschi
Rýchly letný koláč prevoňaný malinami.
6 porcií |
15 minút príprava |
25-30 minút na 180/175 °C |
Postup
- Preosiatu múku, maslo, práškový cukor, vanilkový cukor a žĺtok rýchlo vypracujeme na hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme na 15 minút do chladničky.
Formu na koláč vymastíme maslom a cesto do formy roztlačíme. Nezabudneme vytvoriť aj boky. Cesto potrieme bielkom, popicháme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 12-14 minút.
- Asi 2 hrste malín umyjeme, necháme odkvapkať a pretrieme cez sito. Na náplň vyšľaháme práškový cukor s rozpusteným maslom a citrónovou šťavou do peny. Pridáme malinovú šťavu a rozšľahané vajcia. Dôkladne premiešame a nalejeme na predpečený korpus. Koláč môžeme posypať aj čerstvými malinami.
- Pečieme 15-20 minút na 175 stupňoch.
- Koláč krájame až vychladnutý, podávame ho posypaný práškovým cukrom. Je veľmi osviežujúci a chutný. Miesto malín môžeme použiť aj iné šťavnaté ovocie - jahody, čučoriedky, ostružiny...