Malinové muffinky (fotorecept)

Autor receptu: opicka94

Veľmi jednoduché a dobré muffinky s kúskami ovocia :) V práci mali obrovský úspech a keďže som dostala od kolegu krásne silikónové formičky ako darček na Vianoce, musela som ich hneď vyskúšať :) Dajú sa robiť rôzne variácie - kakaové s čokoládou, jablkové, marhuľové...

12
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do misy dáme všetky suché suroviny - múku, cukor, vanilkový cukor, škoricu, pol balíčku prášku do pečiva, citrónovú kôru a premiešame. Dáme si pozor aby sme nastrúhali len žltú časť citrónovej kôry, biela by bola horká :)
  2. V menšej miske šľaháme vajíčko s mliekom asi 2 minúty.
  3. Do misky so sypkými surovinami pridáme olej a vyšľahané mlieko. Vznikne nám redšie cesto, ktoré nalejeme len na spodok košíčkov - do každého košíčku jednu lyžičku.
  4. Na cesto dáme malinový lekvár. Nedávame veľa, inak by nám z muffiniek vytiekol a zalepili by sme si celý plech. Pre istotu si vždy dám pod formičky papier na pečenie, aby sa lepšie čistil od prípadného pripečeného lekváru :)
  5. Do niektorých som dala namiesto lekváru kocku horkej čokolády.
  6. Teraz do cesta primiešame ovocie - na malinové muffinky som použila mrazené maliny, ale výborné sú aj s dvoma jablkami nakrájanými na kocky, s kúskami čokolády alebo lesného ovocia.
  7. Malinové cesto dávame na lekvár. Stačí plniť do dvoch tretín košíčkov, muffinky nám krásne narastú. Z tohto množstva mám vyjde presne 12 muffiniek. Pečieme pri 180° 15-20 minút. Krásne prevoňajú celý byt :)