Malinová roláda (aj pre začiatočníčky)

Autor receptu: juliauspesna

Tento receptík bol inšpirovaný receptom Emky Tekelyovej, ktorá je známa pečením, od ktorého sa nepriberá. Ja až tak postavu neriešim a keď hreším tak naplno, preto som tento recept obmenila o vlastné suroviny. Základné cesto je presne podľa Emky pretože to sa mi veľmi pozdáva (je bez múky), je jemné a časovo nenáročné. Ostatné suroviny a ich obmeny si môžte prečítať v recepte.

6
porcií
15 minút
príprava
7-10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Plech si vyložíme papierom na pečenie a natrieme ho mäkkým maslom. Rúru si dáme predhriať. Ja mám teplovzdušnú rúru a ak to dám na 200stupňov je to akurát. Každá z nás pozná svoju rúru najlepšie.
  2. Bielky so 120g cukru vymiešame dotuha. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny. Do žĺtkovej peny pridáme po častiach sneh z bielkov. Čím jemnejšie ho vmiešame tým lepšie bude cesto. Nakoniec primiešame preosiate kakao. Cesto rozotrieme na pripravený plech. Pečieme 7-10 minút (+ kontrolujeme)
  3. Keď je cesto upečené tak ho ja predpripravujem hneď keď je ešte teplé. Namočím si utierku. Dám na ňu teplé cesto a pomocou utierky ho zviniem. Takto sa mi po vychladnutí a následnom stočení určite "nezlomí". Nechám v utierke vychladnúť.
  4. Šľahačku si vyšľaháme do tuha. Ak mám doma tak pridávam aj stužovač. Primiešam k nej mascarpone (povodne nízkotučný tvaroh) a med. Može byť aj cukor alebo vanilkový cukor (každý podľa chuti). Krém natrieme na plát a poukladáme malinky. Zvinieme a posypeme kakaom. Necháme stuhnúť v chladničke.