Makrela na grile
Autor receptu: eraserhead
Makrela atlantická (Scomber scombrus).
Tento jednoduchý recept pripravujte z čerstvých a malých rýb.
Mám rád grilovačku keď je zima a chlad , oheň ktorý zahreje telo a poteší dušu mi pripraví
chutné jedlo.
2 porcie |
35 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryby z vnútra jemne posolíme a okoreníme, vložíme prepolený cesnak a petržlenovú vňať. Vložíme do nádoby kde sme pridali víno, olej, trochu citrónovej šťavy a zvyšný petržlen a cesnak. Ryby pokropte vzniknutou marinádou a nechajte aspoň 30 minút odstáť.
- Dajte nad pahrebu bez plameňa. Počas grilovania môžete kropiť zvyšnou marinádou. Ak by sa Vám pálila petržlenová vňať, tak ju odstráňte.
Či je ryba hotová zistíte tak že skúsite odstrániť prsnú plutvičku, ak ide ľahko ryba je hotová. Taktiež biele oči sú znakom hotovej ryby.
- Rada na záver: neprznite chuť ryby pridávaním "korenia na ryby".