Makový závin v kápke (fotorecept)
Autor receptu: danculka
Toto je veľmi starý recept,od majej starkej,ta používala na zemiakový závin,,kápku,zo zabíjačky...
2 záviny porcie |
40 minút príprava |
Postup
- Uvarené zemiaky v šupke nastrúhame na jemno.múku zmiešame s práškom do pečiva.tuk rozpustíme a zmiešame s vajíčkom ,najskôr zasypeme s takto pripravenou múkou zemiaky a premiešame a potom pridáme ostatné ingrediencie a vymiesime sesto a rozdelíme na dve časti,čiže budeme robiť dva záviny...rozvaľkané cesto naplníme makovou plnkouna rajničku dáme sladkú smotanu a privedieme k bodu varu,vysypeme mak zmiešaný s cukron a rozmiešané vajíčka a chvíľu miešame,také teplé,naplníme a stočíme závin..
- zavin potom zabalíme do kápky/blana z čriev prasiatka/ a dáme piecť na 200sr do ružova....najlepšie keď dáme na plech papier...
- upešený závin,je mäkučký a plný maku a závin sa nepraskol:)))
- Dobrú chuť...