Makový závin v kápke (fotorecept)

Autor receptu: danculka

Toto je veľmi starý recept,od majej starkej,ta používala na zemiakový závin,,kápku,zo zabíjačky...

2 záviny
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Uvarené zemiaky v šupke nastrúhame na jemno.múku zmiešame s práškom do pečiva.tuk rozpustíme a zmiešame s vajíčkom ,najskôr zasypeme s takto pripravenou múkou zemiaky a premiešame a potom pridáme ostatné ingrediencie a vymiesime sesto a rozdelíme na dve časti,čiže budeme robiť dva záviny...rozvaľkané cesto naplníme makovou plnkouna rajničku dáme sladkú smotanu a privedieme k bodu varu,vysypeme mak zmiešaný s cukron a rozmiešané vajíčka a chvíľu miešame,také teplé,naplníme a stočíme závin..
  2. zavin potom zabalíme do kápky/blana z čriev prasiatka/ a dáme piecť na 200sr do ružova....najlepšie keď dáme na plech papier...
  3. upešený závin,je mäkučký a plný maku a závin sa nepraskol:)))
  4. Dobrú chuť...