Makový koláč s vanilkovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Tento recept som vyčítal z jednej kuchárskej knihy z 90-tich rokov. Pozdával sa mi tak som sa rozhodol, že sa s vami oň podelím.

18
porcií
120 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z bielkov ušlahame sneh.Postupne pridávame cukor, vodu, žltky, pomletý mak a nakoniec múku premiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech ktorý sme vyložili mastným papierom.Dáme piecť na 180 st.C ++++PRESVEDČTE SA PROSÍM ČI NIE JE MAK HORKÝ ! !
  2. Vychladnutý koláč rozrežeme vodorovne, aby sme z toho dostali 3 Pláty respek. 3 kusi korpusu.Aby mi ten stredný korpus ostal v celosti tak som si musel pomocť s papierom na pečenie.
  3. Z mllieka a zo zlatého klasu uvaríme hustý puding. Po vychladnutí doň postupne zapracujeme Heruvymiešanú s vanilkovým cukrom a trošku rumu.
  4. Z uvedených surovín som si vymiešal krém
  5. Potom som natrel dva pláty a s tretim som to celé prikryl.
  6. Z cukru, citrónovej šťavy a horúcej vody si vymiešame len tak vareškou hladkú hmotu, ktorou koláčik potrieme. Dáme do chladu aby nám ten krém a poleva stuhla.
  7. MILÉ VARECHÁČKY A VARECHÁČI PRAJEM DOBRÚ CHUŤ