Makový koláč s vanilkovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Tento recept som vyčítal z jednej kuchárskej knihy z 90-tich rokov.
Pozdával sa mi tak som
sa rozhodol, že sa s vami oň podelím.
18 porcií |
120 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Z bielkov ušlahame sneh.Postupne pridávame cukor, vodu, žltky, pomletý mak a nakoniec múku premiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech ktorý sme vyložili mastným papierom.Dáme piecť na 180 st.C ++++PRESVEDČTE SA PROSÍM ČI NIE JE MAK HORKÝ ! !
- Vychladnutý koláč rozrežeme vodorovne, aby sme z toho dostali 3 Pláty
respek. 3 kusi korpusu.Aby mi ten stredný korpus ostal v celosti tak som si musel pomocť s papierom na pečenie.
- Z mllieka a zo zlatého klasu uvaríme hustý puding. Po vychladnutí doň postupne zapracujeme Heruvymiešanú s vanilkovým cukrom a trošku rumu.
- Z uvedených surovín som si vymiešal krém
- Potom som natrel dva pláty a s tretim som to celé prikryl.
- Z cukru, citrónovej šťavy a horúcej vody si vymiešame len tak vareškou hladkú hmotu,
ktorou koláčik potrieme. Dáme do chladu aby nám ten krém a poleva stuhla.
- MILÉ VARECHÁČKY A VARECHÁČI PRAJEM DOBRÚ CHUŤ