Makový zákusok

Makový koláč bez múky s krémom z mascarpone (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Jednoduchý, vďaka jablkám šťavnatý koláč, vhodný aj pre celiatikov, nakoľko neobsahuje múku. Ale určite bude chutiť aj tým, ktorí bezlepkovú diétu dodržiavať nemusia.

1 forma
porcia
30 (+ chladenie) minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky premiešame s mletým makom.
  2. Pridáme strúhané jablká, tvaroh, med, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Dobre premiešame.
  3. Nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
  4. Dáme do vymastenej tortovej formy a pečieme na 180 °C asi 30 minút. Necháme vo forme úplne vychladnúť.
  5. Šľahačkovú smotanu a mascarpone dáme do misky a vyšľaháme dotuha.
  6. Rozotrieme na úplne vychladnutý korpus a dáme do chladničky na niekoľko hodín dobre vychladiť.
  7. Potom vyberieme koláč z formy a posypeme nastrúhanou čokoládou. Potom krájame na porcie.