Bezlepkový makový koláč

Makový koláč bez lepku

Autor receptu: novalim

8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Linecké cesto premiesime na ľahko pomúčenej doske. Vyvaľkáme ho do väčšieho kruhu než je forma (20 cm priemer formy).
  2. Na cesto položíme formu a opatrne ho preklopíme do formy. Zľahka ho zarovnáme na dne formy a po bokoch asi do výšky 2 cm.
  3. Z 3 bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme preosiaty práškový cukor a 2 žĺtky a mixérom rýchlo zapracujeme do snehu. Prisypeme pomletý mak, strúhanku a kôru z citróna, zapracujeme gumenou varechou a nalejeme do cesta vo forme.
  4. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 20 minút. Potom dáme na povrch cesta hviezdičky, ktoré povykrajujeme zo zvyšku cesta a dopekáme ďalších asi 10 minút.
  5. Pred podávaním posypeme koláč práškovým cukrom.