Makovo-ovsené kopčeky

Autor receptu: anina6

Dnes je u nás strašné počasie, prší a prší a prší. Na záhradke sa nedá veru nič robiť, navarené máme od nedele, a keďže som už dlhšie nepiekla (asi 3 týždne), tak som spravila niečo zdravo-sladké-celozrno-ovsené. No proste niečo zachrumkať ku kávičke.Použila som suroviny, ktoré som mala v kuchyni a improvizovala som. Upiekla som a sušienky sú na svete. A najlepšie na nich je to, že chutia aj bez cukru, ktorý som nahradila medom. Ak máte chuť vyskúšajte.

30
porcií
10 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pri príprave týchto koláčikov som použila 3 dl hrnček. Suroviny v ňom som nedávala do plna, ais 2 cm od vrchu. Tak teda, pripravíme si celozrnnú hladkú múku, do nej primiešame ovsené vločky, mak nemletý, hrozienka, orechov som mala iba hrsť, viacej sa mi nechcelo lúpať, tak bolo iba toľko. Kľudne môžte dať aj pol hrnčeka. Pridáme sezam, med, fruktózu, vajíčka celé, PDP a roztopenú Heru. Nakoniec som vykutrala 4 kocky varovej čokolády 52%, tak som ich tam nastrúhala nožíkom. A to je všetko čo som teda použila na tieto koláčiky.
  2. Všetky suroviny som pekne vymiešala v plastovej nádobe lyžicou, aby sa pekne skamarátili a potom som už len polievkovou lyžicou kládla na plech vyložený papierom na pečenie kôpky, ktoré som troška rozpľaštila.
  3. Rúru som vyhriala na 180 stupňov a tam sa moje koláčiky piekli asi 10 minút. Z tejto dávky mi vyšlo 30 kopčekov.