« Naspäť na tento recept

Makovo-orechová torta verzia na vytlačenie

Recept pochádza zo starého zošita písaného mojou tetou asi pred polstoročím, ak nie viac.Je to dobrota,ktorej nikto neodolá.Z malými úpravami,som ju upiekla a poviem Vám,bol to gurmánsky zážitok.

Autor receptu: mracik9

Postup receptu

V miske vymiešame maslo a polovicu cukru.Do druhej nádoby dáme celé vajíčka a šľaháme aj z druhou polovicou cukru,spojíme to dokopy.Do vajíčkovej hmoty pridáme citrónovú kôru, šťavu,škoricu a pomaly pridávame mletý mak z orechmi do ktorých som pridala čajovú lyžičku kypriaceho prášku.Nakoniec ešte pridám na drobno pokrájané kandizované ovocie a rum,jemne premiešam.Hotové cesto som vyliala do tortovej formy ktorú som zospodu vystlala papierom a piekla na 180 st C 45 minút.Upečenú tortu som natrela hroznovo-jabĺkovým lekvárom a poliala čokoládovou polevou.
Makovo-orechová torta - obrázok 1

Je výborná,šťavnatá a hlavne,nie je tam vôbec múka.Skúste,moja teta bola vychýrená kuchárka a jej koláče mali stále niečo do seba.A aby som nezabudla,orechy pred mletím som opiekla na suchej panvici,potom majú lepšiu chuť.
Makovo-orechová torta - obrázok 2

Suroviny




12
porcií
60
minút
príprava
45
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist