Čokoládový koláč

Makovo-kokosový zákusok s čokoládou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchý hrnčekový zákusok, ktorý poteší aj najnáročnejších. Zákusok dvoch chutí vhodný na každú príležitosť, sviatky, oslavy.

10-12
porcií
30-40 minút
príprava
40 minút
na 190  °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky ingrediencie + mlieko.
  2. Vajíčka vyšľaháme do penista, postupne pridáme cukor, šľaháme. Striedavo pridávame mlieko, olej a vlažnú rozpustenú čokoládu. Múku preosejeme, spojíme s kypriacim práškom do perníka, mletým makom, kokosom a zmes po častiach vmiešame do vajíčkového základu.
  3. Tortovú formu (priemer 26 cm) vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou.
  4. Cesto vylejeme do formy, rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 40 minút, kontrolujeme špáradlom.
  5. Upečený korpus necháme vychladnúť, vyberieme z tortovej formy a odstránime papier na pečenie.
  6. Vrch korpusu potrieme džemom. Pripravíme čokoládovú polevu, ktorú nanesieme na džem a necháme stuhnúť.
  7. Po stuhnutí ozdobíme podľa seba. Ochutnávka - takto vyzerá rez. Dobrú chuť všetkým.