Makovo-jablková štrúdľa (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

16
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku pomiešam z vajcom, octom, vlažnou vodou, rozpusteným Palmarinom.
  2. Miešal som to mixérom tak dlho, pokiaľ sa mi hmota neleskla a následne sa neodelovala od nádoby.
  3. Potom som dal bochníček odstáť do chladničky cca 40 minút.
  4. Rozdelil som ho na dva kusy a vyvaľkal do tenka.
  5. Do jednej strany som dal mak pomiešaný s cukrom a postrúhanými jablkami. A tú druhú som nahrubo pokvapkal rozpusteným Palmarinom. Ďalšiu štrúdľu som plnil postrúhanými jablkami, ktroré som zmiešal s cukrom a škoricovým cukrom.
  6. Dal som surové štrúdle na pomastený plech a potrel rozpusteným Palmarinom a žĺtkom.
  7. A už len piecť na 180 stupňoch po dobu cca 40 - 45 min.
  8. Hotový produkt. Dobrú chuť prajem.