Makovo-jablková štrúdľa (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
16 porcií |
30 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup- Múku pomiešam z vajcom, octom, vlažnou vodou, rozpusteným Palmarinom.
- Miešal som to mixérom tak dlho, pokiaľ sa mi hmota neleskla a následne sa neodelovala od
nádoby.
- Potom som dal bochníček odstáť do chladničky cca 40 minút.
- Rozdelil som ho na dva kusy a vyvaľkal do tenka.
- Do jednej strany som dal mak pomiešaný s cukrom a postrúhanými jablkami.
A tú druhú som nahrubo pokvapkal rozpusteným Palmarinom.
Ďalšiu štrúdľu som plnil postrúhanými jablkami, ktroré som zmiešal s cukrom a škoricovým cukrom.
- Dal som surové štrúdle na pomastený plech a potrel rozpusteným Palmarinom a žĺtkom.
- A už len piecť na 180 stupňoch po dobu cca 40 - 45 min.
- Hotový produkt. Dobrú chuť prajem.
|