Makové žemle (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Na raňajky.

16
porcií
35-40 minút
príprava
10-15 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny.
  2. Do misky dáme múku,urobíme jamku a nalejeme trocha vody a pridáme droždie a troška cukru.Premiešame a necháme kvasok vykysnuť.
  3. Ked je vykysnúty,tak pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto,
  4. ...tak aby bolo hladké,aspoň 10 min.Cesto necháme na teplom mieste vykysnuť.
  5. Ked je cesto vykysnuté ,tak ho vyvaľame na doske...
  6. ...a rozdelíme na 16 častí.Pomúčenými rukámi vytvarujeme guľky,poukladáme na vymastený plech a trocha ich zatlačíme a necháme aspoň15 min.podkysnúť.
  7. Rúru si vyhrejeme a žemle potrieme rozšľahaným žltkom a posypeme makom.Narežeme do kríža a dame upiecť.