Makové žemle (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Na raňajky.
16 porcií |
35-40 minút príprava |
10-15 minút na 170 °C |
Postup- Pripravíme si potrebné suroviny.
- Do misky dáme múku,urobíme jamku a nalejeme trocha vody a pridáme droždie a troška cukru.Premiešame a necháme kvasok vykysnuť.
- Ked je vykysnúty,tak pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto,
- ...tak aby bolo hladké,aspoň 10 min.Cesto necháme na teplom mieste vykysnuť.
- Ked je cesto vykysnuté ,tak ho vyvaľame na doske...
- ...a rozdelíme na 16 častí.Pomúčenými rukámi vytvarujeme guľky,poukladáme na vymastený plech a trocha ich zatlačíme a necháme aspoň15 min.podkysnúť.
- Rúru si vyhrejeme a žemle potrieme rozšľahaným žltkom a posypeme makom.Narežeme do kríža a dame upiecť.
|