Makové rezy s vanilkovo-ovocnou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Na oko nevyzerajú makové, ale verte mi, že sú to makové a sú výborne.
36 porcií |
60 minút príprava |
10-12 minút na 180-200 °C |
Postup
- Najsamprv si zomelieme mak. Ja som použila hnedý mak. Chuťou pripomína orechy.
- Klasickým spôsobom si vyšľaháme bielky do tuha, pridáme práškový cukor, dobré vyšľaháme, pridáme žltky a zašľaháme.
- Preosejeme múku s kypriacim práškom a zľahka zamiešame.
- Nakoniec zamiešame mletý mak.
- Cesto vylejeme na plech vyložený papierom. Použila som plech 30-25 cm. Upečieme (10-12 min na 180-200 °C).
- Jahôdky si rozmrazíme a pokrájame na malé kúsky.
- Z mlieka, hladkej múky a vanilkového cukru uvaríme puding a necháme ho vychladiť za občasného miešania.
- Medzi tým si maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a pridáme vanilkový extrakt. Do vyšľahaného masla zašľaháme vychladený puding. Vyšľaháme.
- Makovú piškotu rozrežeme na poly
- a na jednu časť natrieme vanilkovú plnku. Uvaríme si ovocnú plnku z uvedených surovín a vychladíme ju na letno a natrieme ju na vanilkovú plnku a rovnomerne rozotrieme.
- Plnky zakryjeme druhou polovicou cesta a vrch potrieme čokoládovou polevou. Hotový koláč necháme v chlade stuhnúť.
- Dobrú chuť.