Makové rezy s vanilkovo-ovocnou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Na oko nevyzerajú makové, ale verte mi, že sú to makové a sú výborne.

36
porcií
60 minút
príprava
10-12 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najsamprv si zomelieme mak. Ja som použila hnedý mak. Chuťou pripomína orechy.
  2. Klasickým spôsobom si vyšľaháme bielky do tuha, pridáme práškový cukor, dobré vyšľaháme, pridáme žltky a zašľaháme.
  3. Preosejeme múku s kypriacim práškom a zľahka zamiešame.
  4. Nakoniec zamiešame mletý mak.
  5. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom. Použila som plech 30-25 cm. Upečieme (10-12 min na 180-200 °C).
  6. Jahôdky si rozmrazíme a pokrájame na malé kúsky.
  7. Z mlieka, hladkej múky a vanilkového cukru uvaríme puding a necháme ho vychladiť za občasného miešania.
  8. Medzi tým si maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a pridáme vanilkový extrakt. Do vyšľahaného masla zašľaháme vychladený puding. Vyšľaháme.
  9. Makovú piškotu rozrežeme na poly
  10. a na jednu časť natrieme vanilkovú plnku. Uvaríme si ovocnú plnku z uvedených surovín a vychladíme ju na letno a natrieme ju na vanilkovú plnku a rovnomerne rozotrieme.
  11. Plnky zakryjeme druhou polovicou cesta a vrch potrieme čokoládovou polevou. Hotový koláč necháme v chlade stuhnúť.
  12. Dobrú chuť.