Makové linecké kolieska
	        Autor receptu: bobotka
	         
	        
	        Toto pečivo má u nás tento rok premiéru. Objavila som ho v časopise o varení a pečení.Zdá 
sa, že zachutilo/ a to ešte nie sú Vianoce/ a získa si miesto v našej TOP 10 :)
| 		  
				  	  
				  	80 porcií  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút  na 175 °C  | 
Postup
- Múku zmiešame s mletým makom, práškovým a vanilkovým cukrom.Pridáme maslo, žĺtok a vypracujeme cesto.Dáme do chladničky na 1 hodinu.
 - Rúru rozohrejeme na 175 C.Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm.Vykrajujeme kolieska a do polovice z nich vykrojíme v strede menšie koliesko.Uložíme na plech, na papier na pečenie.Pečieme asi 8 minút.
 - Vychladnuté kolieska spojíme džemom.Celé koliesko s vykrojeným kolieskom.Posypeme práškovým cukrom.