Maková piškóta s kivi želé (fotorecept)

Autor receptu: helca103

Piekla som pre známich na oslavu a opísali mi zákusok ktorý jedli na Silvestra. Radi by ho mali na svojej oslave tiež. Kedže som netušila aký zákusok to môže byť, skúsila som podľa opisu a vznikol celkom fajnový zákusok.

30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si urobím plnku. V polovici mlieka rozmiešam krémový prášok zo zlatým klasom a žĺtkom. Druhú polovicu mlieka dám variť spolu s cukrom a keď vrie pridám rozmiešaný krémový prášok. Uvarím na hustú kašu a dám chladnúť.
  2. Vyšľahám sneh z bielkov.
  3. Cukor a žĺtky vyšľahám do peny pomaly pridám vlažnú vodu, múku s kypr.práškom, nepomletý mak a sneh z bielkov. / Obrázky sa mi nejako stratili tak ich nemôžem pridať/ Cesto dám na vymastený a múkou vysypaný plech a vložím do vyhriatej rúry upiecť. 180C asi 15-20 minút podľa toho ako pečie vaša rúra. Cesto nechám vychladnúť a medzi tým dokončím krém.
  4. Do vychladnutého krému zašľahám maslo a dám odkvapkať jahody. Krém natriem na vychladnuté piškótové cesto na to poukladám odkvapkané jahody ale môže byť aj iné ovocie.
  5. Urobím si tortové želé podľa pokynov na sáčku a nechám chvílku chladnúť. Občas premiešam aby sa nezhrčavelo. Potom ho vylejem na poukladané jahody a dám do chladu.
  6. Asi by sa hodilo dať namiesto jahôd kiwi, ale želali si presne takúto kombináciu tak som musela vyhovieť :-)
  7. Aj keď sa mi najskôr zdalo,že to bude divná kombinácia - výsledok ma prekvapil.
  8. Nechali mi niečo aj ku káve:-)
  9. Urobila som im aj 2 dávky medových koláčikov od @sovka62 http://varecha.pravda.sk/recepty/medove-kolace-s-makom-fotorecept/20287-recept.html