Mákoš muffin (fotorecept)

Autor receptu: vareska1

Tento skvelý recept na muffinky som objavila náhodou v časopise a neodolala som. Bola nedeľa popoludní, svokrovci už takmer klopali na dvere a keďže makové koláče obľubuje celá rodina, pustila som sa do roboty. Je to rýchlovka a navyše neskutočne chutná. Zmizli rýchlosťou svetla :-D.

12
porcií
5 - 10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Postup je veľmi jednoduchý - zvládne to aj dieťa školopovinné :-)). Najprv si uvaríme makovú plnku - všetky suroviny okrem strúhanky dáme do hrnca a čakáme, kým to prejde varom. Keďže plnka je dosť riedka, sú dve možnosti - 1./ dať hneď na začiatku menej mlieka alebo 2./ potroške prisypávať strúhanku a plnku takto zahustiť. Priznám sa, že ja to robievam s tou strúhankou a tá chuť je vynikajúca - zakaždým mi ju dva vrabce vyjedajú z hrnca :-).
  2. Kým plnka odpočíva, pripravíme si cesto - v mise zmiešame múku, PDP, cukor, soľ, olej a mlieko. Pekne ho mixérom vymiešame, aby sa necítilo ukrivdené, že sme plnke venovali viac času. Časť cesta dáme na dno košíčkov, na to dáme za lyžičku plnky a prikryjeme zvyšným cestom.
  3. Šupneme ich do vyhriatej rúry a pečieme 30 minút na 180 stupňoch v strede, horný dolný ohrev. A tu ich už máme ako vojakov v rade pekne upečené.
  4. Prajem dobrú chuť a veselý makový úsmev :-))!!!