Makarónová bábovka vegetariánska (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Makarónovú bábovku som robila raz, ale s mäsom, teraz som robila zo sójových produktov.
4-5 porcie |
30 minút príprava |
30-40 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravila som si suroviny.
- Sojové párky som nadrobno nakrájala....
- ... cibuľu tiež.
- Na oleji som orestovala cibuľu...
- ...pridala som nakrájané párky(možeme použiť aj sojovú drť), osolíme, okoreníme.
- Na strúhadle som nastrúhala tvrdý syr.
- Makaróny som dala variť do osolenej vriacej vody a varíme tak, aby boli na skus.(nie celkom uvariť)
- Do zmesi pridáme kečup a oregano.
- Uvarené makaróny dáme do zmesi a premiešame.
- Kyslú smotanu som rozmiešala s rozšľahanými vajíčkami.
- Makaróny vrstvíme do pripravenej bábovkovej formy, ktorú se vymastili a vysypali strúhankou.
- Cestoviny doplníme do formy, poriadne s formou potrasieme...
- ... a nakoniec zalejeme smotanou s vajíčkami. Špajlou popicháme do cestovín, aby smotana vošla do celej hmoty.
- Formu s makarónmi dáme piecť do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30-40 minút. Po upečení bábovku vyberieme a necháme ju pár minút vychladnúť.
- Potom ju vyklopíme a možeme podávať. Vrch bábovky som posypala strúhaným syrom.