Makarónová bábovka vegetariánska (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Makarónovú bábovku som robila raz, ale s mäsom, teraz som robila zo sójových produktov.

4-5
porcie
30 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravila som si suroviny.
  2. Sojové párky som nadrobno nakrájala....
  3. ... cibuľu tiež.
  4. Na oleji som orestovala cibuľu...
  5. ...pridala som nakrájané párky(možeme použiť aj sojovú drť), osolíme, okoreníme.
  6. Na strúhadle som nastrúhala tvrdý syr.
  7. Makaróny som dala variť do osolenej vriacej vody a varíme tak, aby boli na skus.(nie celkom uvariť)
  8. Do zmesi pridáme kečup a oregano.
  9. Uvarené makaróny dáme do zmesi a premiešame.
  10. Kyslú smotanu som rozmiešala s rozšľahanými vajíčkami.
  11. Makaróny vrstvíme do pripravenej bábovkovej formy, ktorú se vymastili a vysypali strúhankou.
  12. Cestoviny doplníme do formy, poriadne s formou potrasieme...
  13. ... a nakoniec zalejeme smotanou s vajíčkami. Špajlou popicháme do cestovín, aby smotana vošla do celej hmoty.
  14. Formu s makarónmi dáme piecť do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30-40 minút. Po upečení bábovku vyberieme a necháme ju pár minút vychladnúť.
  15. Potom ju vyklopíme a možeme podávať. Vrch bábovky som posypala strúhaným syrom.