Madelénky

Autor receptu: damian6

Už dlhšiu dobu som pátral po tomto francúzskom pečive a nakoniec som stvoril recept , podobný tomu, čo som videl na Youtube vo francúzštine. Po francúzsky neviem a tak som musel skúšať. Recept je odskúšaný viac krát, Vám teraz ponúkam recept na citrónovú variantu. Na fotke je škoricový variant.

40
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripraviť plechy. Vymastiť Herou a vysypať hrubou múkou. Nastrúhať kôru z jedného citrónu (pomaranč) . U nás sú tieto ovocia ošetrované chemicky, preto musí byť citrón dobre umytý. Pridať celé vajcia, cukor, vanilkový cukor a vymiešať do bleda. Potom pridať zmes múky, kypriaceho prášku a soli , ktorú sme prevzdušnili metličkou. Všetko premiešať .
  2. Ochladené roztopené maslo zmiešané s medom za tepla , pridať na trikrát do cesta. Vždy dobre zamiešať ! Celé nechať odstáť 3-4 hodiny v chladničke. Formu naplniť do ½ a piecť pri 150°C cca 7-9 minút . Môže sa použiť aj iná forma, ale tomu treba prispôsobiť dĺžku pečenia. Upečené madelénky po chvíli vylúpiť z formy a uložiť na tácku.
  3. Na záver už len pocukrovať práškovým cukrom jemne. Prajem dobrú chuť!