Maďarský kremeš
Autor receptu: marula
Recept na tento koláč mám asi 30 rokov od svojej sestry a ona ho má od svojej kolegyne a pečiem ho iba sviatočne.
25 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Cesto: Bielka vyšľaháme s cukrom na hustú penu /nie nad parou/. Zomleté vlašské orechy zľahka zamiešame do snehu. Pripravíme 2 plechy, vymastíme a posypeme strúhankou. Možme použiť aj papier na pečenie. Cesto rozdelíme na plechy a upečieme do zlatoružova. Po upečení rozdelíme napoly a získame 4 platy. Necháme vychladnúť.
Namiesto vlašských orechov používam aj lieskové.
- Plnka: 6 žĺtka, 100 g práškového cukru, vanilkový cukor a mlieko za stáleho miešania varíme nad parou, kým masa nezhustne. Dáme vychladnúť. Visu vyšľaháme s 50 g práškového cukru a zmiešame so žĺtkovou hmotou.
- Orechové platy naplníme plnkou trochu zaťažíme a vrch polejeme čokoládou.