Maďarské halušky ako príloha (fotorecept)
Autor receptu: pusta
V Madarsku sú veľmi obľúbené halušky ako príloha k mäsám, upraveným na šťave, perkeltom či k paprikášom Tiež sa môžu podávať ako samostatné jedlo, sú známe ako tvarohové halušky s údenou slaninkou a kyslou smotanou. Bakoňské bravčové plátky sa servírujú výlučne s týmito haluškami. Recept som vybrala z kuchárskeho webu No Salty. Ich príprava je jednoduchá a rýchla. Na vareche je mnoho receptov na halušky, ale ani jeden nie je identický s týmto.
4 porcie |
10 minút príprava |
4 minút na 100 °C |
Postup
- Do misy som dala múku a premiešala som ju so soľou.
- Pridala som do múky iba jedno vajce, lebo som robila len polovičnú dávku, kedže dnes sme boli len dvaja.
- Priliala som toľko vody, aby vzniklo redšie cesto. Nesmie sa vypracovať, lebo by sa ťahalo, len zľahka premiešať a nechala som ho postáť, kým mi zovrela v hrnci osolená voda na varenie halušiek - cca 3 litre.
- Ked už voda riadne vrela - "bublala", som cesto dala do haluškovača, cez ktorý som ho rýchlo pretláčala do vody.
- Pretlačené halušky som premiešala, aby sa neprichytili na dno hrnca. Ked vyplávali na povrch, ešte som ich povarila 3 - 4 minúty ...
- Uvarené halušky som scedila, opláchla studenou vodou a...
- ...dala do jenskej misy, dlhšie ich udrží teplé, omastila som ich olejom, aby sa nezlepili. Teraz boli pripravené na podávanie.