zatvoriť
VYTLAČIŤ
Kokosový koláč
Lyžicový recept na kokosové ježe (fotorecept)
Autor receptu:
frommykitchendotcom
25-30 minút
na 170 °C
Suroviny
5 ks
vajcia
12 PL
cukor kryštálový
1 bal.
cukor vanilkový
15 PL
olej
10 PL
mlieko
180 ml
jogurt biely
15 PL
múka hladká
1 bal.
prášok do pečiva
Poleva:
200 g
čokoláda na varenie
200 g
maslo
2 dl
mlieko
2 PL
cukor práškový
Na obaľovanie:
kokos strúhaný
Postup
Vajcia, kryštálový a vanilkový cukor vyšľaháme do penista. Pridáme olej, mlieko a jogurt a opäť premiešame, ale pri nižších otáčkach.
Nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech (25x32 cm) s papierom na pečenie a dáme piecť na 170 °C asi na 25-30 minút.
Upečený koláč nakrájame na kocky.
Poleva: čokoládu, maslo a mlieko dáme na platňu zohriať. Necháme čokoládu a maslo roztopiť a nakoniec primiešame práškový cukor.
Nakrájané kocky namočíme zľahka v poleve a obalíme v strúhanom kokose.