« Naspäť na tento recept

Luxusný cheesecake s malinami a bielou čokoládou (fotorecept) verzia na vytlačenie

Chcela by som sa s vami podeliť o recept na jeden z najlepších cheesecake-ov, aký som kedy jedla. Recept je jednoduchý a cheesecake sa podľa neho vždy podarí! :) Ak sa vám recept páči, môžete mrknúť na môj blog Víkendová cukrárka (www.vikendovacukrarka.sk), pre viac inšpirácie. :)

Autor receptu: vikendovacukrarka

Postup receptu

Rúru predhrejeme na 140 °C.

Sušienky rozmixujeme a zmiešame ich s mletými mandľami. Prilejeme rozpustené maslo a dobre zmiešame.

Tortovú formu s priemerom 22 cm vystelieme papierom na pečenie a na dno utlačíme sušienkový korpus. Dáme na chvíľu do chladničky.
Luxusný cheesecake s malinami a bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 3

Ricottu s čerstvým syrom vymiešame mixérom krátko a na nízkych otáčkach.

Kryštálový cukor si v kuchynskom robote trochu pomelieme, aby bol jemnejší. Pomletý cukor prisypeme k ricotte, pridáme vajcia, citrónovú kôru, vanilkový extrakt a všetko dobre zmiešame.

Bielu čokoládu nasekáme nadrobno. Môžete ju pomlieť aj v kuchynskom robote.

Čokoládu a maliny opatrne vmiešame do krému a vylejeme ho na korpus.
Luxusný cheesecake s malinami a bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 7

Pečieme asi 75 minút. Upečený cheesecake má pevné okraje, ale stred je ešte trochu roztrasený (ako želatína). Nebojte sa, keď vychladne, bude pevne držať. Cheesecake necháme vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho dáme ešte na noc do chladničky.

Vychladený cheesecake potrieme tenkou vrstvou kyslej smotany a navrch naukladáme maliny.
Luxusný cheesecake s malinami a bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 9

Jemne posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.
Luxusný cheesecake s malinami a bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 10

Suroviny




10
porcií
60
minút
príprava
75
minút
na 140 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist