Luxusná thajská polievka

Autor receptu: ajwika

Rada by som sa podelila s receptom na úžasnú Thajskú polievku,ktorú si dokonca obľúbil môj ocko/stará škola,ktorý nevedel pochopiť aká to môže byť polievka bez mrkvy,petržlenu alebo kalerábu :D /.Originál polievka sa pripravuje s kuracím masom alebo krevetami,ale ak mate záujem poskytnem originál recept :)

6
porcií
25 minút
príprava
10 minút
na 100 °C

Postup

  1. Do hrnca na mierny plameň dáme vrieť vodu,do ktorej bode varu pridáme 3 bujóny. Začneme čistením zazvoru,ktorý nasekáme na male kocky.Všetko si to ukladáme na stranu do čistého taniera,kým nam voda vrie,pokračujeme cesnakom,ktorý prelisujeme.Vezmeme chilli a nakrájame ju po dĺžke,odstránime semiačka.Pokračujeme v nakrájani cibuli na drobné kocky a paradajky na malé kusky,zelenú cibuľku a čajovú lyžicu kari korenia. Vhodíme do vody a varíme cca 2.minúty.
  2. Vezmeme limetku,ktorej ostrúhame umytu kôru a necháme ju na strane. Pridáme kokosové mlieko,vytláčenu limetku,limetkovú kôru,polovicu zvazku koriandru a varíme 5-6 minút.
  3. Nakoniec ozdobíme zvyšným koriandrom a citronovou trávou./ak ju nemáte nič sa nedeje,ja ju tiež stále nepridávam / :) A dobrú chuť :) Uplne nakoniec sa do polievky môžu,no nemusia pridať uvarene ryžove rezance :)