Lucinkin ovsený koláč

Autor receptu: laci

Čakali sme návštevu, priateľov, ktorí uprednostňujú zdravý štýl stravovania. Tak sme sa s dcérkou pustili do niečoho, čo bude aj chutné aj zdravé. Okrem toho, že nás priatelia potešili pochvalou za chutný koláč , zažili sme pri pečení krásne chvíle s dcérkou ... a to je na nezaplatenie . 2 v 1.. Vážme si tieto chvíle , ktoré nám prinášajú radosť .. Verím, že aj Vám bude chutiť a strávite príjemný čas s niekým blízkym.

15 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Rozdrvené ovsené vločky postupne zmiešame s ostatnými komponentami . Pridáme múku , prášok do pečiva posekané orechy a posekanú čokoládu . Pridáme sušenú stéviu , alebo stéviu v inej forme / prášok ..atď / . Množstvo je podľa individuálnej chuti , každý si to prisladí tak ako mu chutí.
  2. Dosladiť môžeme aj medom . Prilejeme domáci jogurt a vaječné bielka. Nakoniec primiešame ovocno-zeleninovú drť. Tú získavame pri príprave rôznych štiav ako druhotnú surovinu z odšťavovača. Takto máme v mrazničke drť vždy po ruke a používame ju pri pečení takýchto koláčov , prípadne do jogurtových "miešanín" :-D Keď to máme všetko zmiešané , necháme chvilku stáť a potom to nalejeme do vymastenej formy resp. plechu.
  3. Pečieme cca 25 min a pri tom sa rozprávame s blízkymi o veciach , na ktoré inokedy "nie je čas" .