Luciferov predkrm (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Dnes som na Vareche pri čítaní receptov natrafila na recept -Utopence-. Je to recept,ktorý máme radi a vždy si ho aspoň ráz do roka urobíme.
No minule som objavila na internete recept,podobný utopencom,ale chutí mi viac a preto vám ho ponúkam.Je mi viac ako jasné,že tento recept sa vymyká z akéhokoľvek zdravého stravovania,ale kto rád nezhreší keď sa poteší a dopraje si to čo má rád.A to myslím na všetky veci v živote.Tak ruku na srdce! @tatranka
Postup
- Ošúpala som od kože špekačky.
- Nakrájala som si cibuľu a kyslé uhorky.Premiešala som.
- Pokrájala som na kolieska špekačky.pridala ku cibuľke a uhorkám.
- Spracovala som marinádu a tú som rozmiešala,naliala ku pokrájaným ingredienciam.
- Premiešala a naliala do pohárikov.Uložím do chladu.Zhotovený pokrm by mal stáť v chlade 2-3 dni.Potom už s chuťou na tanierik.Pečiem k takýmto chuťovkám vlastné domáce pečivo.Ta chuť sa potom zdvojnásobí.
- Nezavára sa,nesterilizuje.Odpočíva v chlade.No do tých 10 dní,by sa pokrm mal skonzumovať.Takže radšej ho robiť len v menších množstvách.My sme dvaja a nám táto dávka stačí,každému na 2-3 krát.