Low Society Cheesecake

Autor receptu: marto990

Obľúbený koláčik mojej švagrinej, ktorý pripravujem veľmi často. Určite bude dosť oponentov, ktorí skritizujú použité ingrediencie, tým sa vopred ospravedlňujem, no keď chcem piecť sladko a chutne, a neminúť na to celý majland, dá sa to aj napríklad takto.. Ovocná inšpirácia: Apetit

14
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 140 °C

Suroviny

Postup

  1. Na korpus si rozmrvíme, rozsekáme keksíky, rozpustíme maslo a oboje spolu zmiešame tak, aby sa nám po utlačení do tortovej formy korpus nerozsýpal. Je na Vás, či utlačíte zmes len na dno formy alebo aj po stranách. Dno formy môžeme pokryť papierom na pečenie, ja som ale naučený vymazať formu len olejom.
  2. Smotanovú nátierku, smotanu, cukor a vanilkový curok si spolu ručne zašľaháme do hustej hmoty. Pridáme po jednom vajíčka, každé obratne zapracujeme, snažíme sa však už masu neprešľahať, takže pracujeme len tak aby sa vajíčka dobre rozmiešali.
  3. Tekutú zmes vylejeme na pripravený korpus. Zatočíme formou sem tam, pobúchame po linke, čím by sme mali dosiahnuť, aby sa aspoň tie najväčšie vzduchové bublinky uvoľnili so smotanovej masy.
  4. Pečieme pri 140 stupňoch, cca 1 hodinu. Koláč je upečený vtedy, keď formou zatrasieme a chvieť sa bude len stred cakeu. Podávame ho s ovocím, ktoré nám chutí, posypané bazalkovým cukrom.
  5. Bazalkový cukor: V mažiari si rozdrvíme listy bazalky spolu s kryštálovým cukrom. Alebo improvizujte s vybavením kuchyne:). Dobrú chuť.
  6. Pridávam ešte foto detto cheesecake, použil som ale čokoládové, kakaové sušienky a robil som ho do menšieho pekáča, ovocie som zalial červenou želatínou, tak tip odo mňa:).
  7. K servírovaniu sa môže nakrájať na kocky.