Low carb fitness lasagne

Autor receptu: katyperry31

Alebo lasagne bez lasagní - výborné, ľahké a diétne. www.fitrecepty.blogspot.sk

8
porcií
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv si pripravíme lasagne. Vajíčka rozbijeme do väčšej misky a pridáme syrčeky. Všetko spolu zmixujeme ponorným mixérom. Na teflónovej panvici rozohrejeme olivový olej ( stačí 1 PL pred prvou palacinkou) a postupne vyprážame tenké syrové palacinky.
  2. Kým sa pomaly robia palacinky, ošúpeme si cukety a škrabkou z nich narobíme pásiky, ktoré dáme do väčšej misky, osolíme a necháme odstáť nech trošku pustia šťavu. Keď sú palacinky hotové prejdeme na mäsovú plnku. Na olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľku s pretlačeným cesnakom. Pridáme nadrobno nasekané kuracie prsíčka, ktoré osolíme a okoreníme. Potom pridáme masox, cuketu, z ktorej sme vytlačili prebytočnú šťavu, lúpané paradajky, oregano a štipku čili. Všetko dobre premiešame a restujeme kým je mäsko hotové.
  3. Bešamelovú omáčku si pripravíme veľmi jednoducho - dobre rozmiešame ricottu s mliekom, aby vznikla hladká hmota. Plech vymastíme maslom a na spodok dáme vrstvu nášho bešamelu. Nasleduje vrstva palaciniek a vrstva mäsa. Takto postupne navrstvíme celé lasagne. Na záver dáme bešamelovú vrstvu a hojne posypeme strúhaným nízkotučným syrom. Dáme do rúry vyhriatej na 180°C a necháme zapiecť dozlatista asi 30 minút. 1 porcia obsahuje: 9g tuku, 23g bielkovín a len 5g sacharidov.