Cheesecake

Low-carb cheesecake

Autor receptu: surana

Nízkosacharidový a bezlepkový, samozrejme. A jednoduchý. :) V recepte ako plnku uvádzam krémový syr (napr. Philadelphia), ale ja vždy pečiem „čo dom dal“. Tento koláč som už robila v najrôznejších kombináciách, vrátane 1 téglik Philadelphia light, 1 téglik Lučiny a 200 g nízkotučného krémového jogurtu. Viem, viem - nie je to „pravý“ cheesecake. Ale aj tak je vynikajúci. :) Fotku pridám, keď ho najbližšie budem robiť, teda asi v sobotu. :)

Suroviny

Postup

  1. Trúbu predhrejeme na 170 supňov. Zmiešame mandľovú múku s erythritolom a soľou. Pridáme roztopené maslo a miesime, kým to nevyzerá ako mrvenička.
  2. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie - netreba, ak máte sklenenú alebo keramickú (ja mám formu so skleneným dnom a silikónovými bokmi, z predajne Orion). Cesto do nej vtllačíme, poriadne pritlačíme na dno (môžeme si pomôcť pohárom s rovným dnom. Popicháme vidličkou. Pečieme 20 minút, do zlatista. Necháme vychladnúť. Syr a tvaroh vvberieme z chladničky - keď začneme pripravovať krém, mali by mať izbovú teplotu.
  3. V mise trochu trochu prešľaháme syr, aby bol hladký (ak používame zmes syr/tvaroh, šľaháme kým sa všetko pekne spojí). V inej mise vyšľaháme šľahačku.
  4. Do kastrólika dáme vodu a želatínu, necháme minútku stáť. Pridáme erythritol, limetkovú šťavu, kôru a stéviu a na miernom plameni miešame, kým sa erythritol nerozpustí.
  5. Želatínovú zmes postupne zašľaháme do syra (mixér dajte na stredný stupeň, nie na najvyšší), kým zmes nie je hladká. Potom vmiešame (už nešľaháme) šľahačku. Zmes rovnomerne natrieme na korpus a na niekoľko hodín vložíme do chladničky. Podľa chuti dáme na vrch napr. jahody, čučoriedky, ríbezle...