Cheesecake
Low-carb cheesecake
Autor receptu: surana
Nízkosacharidový a bezlepkový, samozrejme. A jednoduchý. :)
V recepte ako plnku uvádzam krémový syr (napr. Philadelphia), ale ja vždy pečiem „čo
dom dal“. Tento koláč som už robila v najrôznejších kombináciách, vrátane 1 téglik
Philadelphia light, 1 téglik Lučiny a 200 g nízkotučného krémového jogurtu. Viem, viem
- nie je to „pravý“ cheesecake. Ale aj tak je vynikajúci. :)
Fotku pridám, keď ho najbližšie budem robiť, teda asi v sobotu. :)
Postup
- Trúbu predhrejeme na 170 supňov. Zmiešame mandľovú múku s erythritolom a soľou. Pridáme roztopené maslo a miesime, kým to nevyzerá ako mrvenička.
- Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie - netreba, ak máte sklenenú alebo keramickú (ja mám formu so skleneným dnom a silikónovými bokmi, z predajne Orion). Cesto do nej vtllačíme, poriadne pritlačíme na dno (môžeme si pomôcť pohárom s rovným dnom. Popicháme vidličkou. Pečieme 20 minút, do zlatista. Necháme vychladnúť.
Syr a tvaroh vvberieme z chladničky - keď začneme pripravovať krém, mali by mať izbovú teplotu.
- V mise trochu trochu prešľaháme syr, aby bol hladký (ak používame zmes syr/tvaroh, šľaháme kým sa všetko pekne spojí).
V inej mise vyšľaháme šľahačku.
- Do kastrólika dáme vodu a želatínu, necháme minútku stáť. Pridáme erythritol, limetkovú šťavu, kôru a stéviu a na miernom plameni miešame, kým sa erythritol nerozpustí.
- Želatínovú zmes postupne zašľaháme do syra (mixér dajte na stredný stupeň, nie na najvyšší), kým zmes nie je hladká. Potom vmiešame (už nešľaháme) šľahačku. Zmes rovnomerne natrieme na korpus a na niekoľko hodín vložíme do chladničky.
Podľa chuti dáme na vrch napr. jahody, čučoriedky, ríbezle...