Lososový tatarák na pomaranči, citróne a bazalke

Autor receptu: redakcia

Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé a všestranne využiteľné v kuchyni. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Vojtech Artz.

4
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. Lososa nakrájame na veľmi drobné kocky a zmiešame s jemne nakrájanou bazalkou a citrusmi, ktoré sme zbavili aj jemnej bielej šupky.
  2. Ochutíme morskou soľou a korením. Lososovú zmes s citrusmi naservírujeme v tvare halušky a ozdobíme nakladaným zázvorom, citrónovou kôrou a bylinkami.
  3. Náš tip: Na prípravu treba mať absolútne čerstvý - chladený filet z lososa. Výborne chutí v spojení s červeným pomarančom alebo grepom.