Losos vo vínovej marináde (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Velmi rychlo pripraveny obed.

6
porcií
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravime si marinadu; Cerstvu petrzlenovu vnatku a oregano si nasekame na drobno. Premiesame s vinom, ciernym korenim a citronovou stavou. Lososa si nakrajame na platky hrube 1cm, posolime a ulozime do marinady. Marinujeme aspon 30 minut, no dobre je rybu nechat v marinade aj cely den.
  2. V panvici rozpalime trochu oleja. Marinovane kusky lososa opekame z kazdej strany asi 3 minuty.
  3. Po vyprazeni lososa, olej z panvice vylejeme. Do panvice dame zbytok marinady, ktoru nechame prevriet a jej obsah zredukujeme na polovicku.
  4. Potom pridame kyslu smotanu a omacku dochutime solou a ciernym korenim.