Losos v špenátovej omáčke
Autor receptu: redakcia
Vody ponúkajú množstvo rýb i živočíchov najrôznejších chutí, farieb a textúr. Nuž neváhajme nazrieť pod rybaciu pokrievku.
4 porcie |
20 minút príprava |
10-12 minút na 180 °C |
Postup
- Prísady okrem lososa dáme do vody a necháme 15 minút variť, aby voda nasiakla chuť zeleniny a korenia. Vriaci vývar precedíme na porcie lososa a varíme na miernom plameni. Mäso je hotové, keď doň jemne pichneme špajľou a pôjde to bez odporu.
- Špenátové velouté: Na masle zľahka do sklovita speníme nadrobno nakrájanú šalotku a plátky cesnaku. Pridáme špenátové pyré, osolíme podľa chuti, ochutíme korením, rozmixujeme a podľa hustoty môžeme pridať trochu zeleninového vývaru.
- Syrové mešce: Z cesta na jarné závitky vykrojíme 4 štvorce asi 10 x 10 cm. Potrieme ich rozšľahaným žĺtkom, do stredu dáme modrý syr a vytvoríme mešce. Položíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do rúry na 180 °C na 10 – 12 minút, kým nezozlatnú.