Losos s cestovinami

Autor receptu: mardo

Velmi jednoduche jedlo. Pomerne rychlo sa pripravuje a na leto ako stvorene! tak podme na to.

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prvym krokom nasho dnesneho obedu bude cuketa a cibula, obe ocistime a nakrajame. Nesmiem zabudnut pripomenut, v medzicase davame na sporak hrniec s vodou na pastu. Do kastroliku dame trosku olivoveho oleja, pockame nech sa zahreje na spravnu teplotu a mozme zacat restovat cibulu s cukinou. Pred koncom pridame trosku chili a cesnaku, posolime a okorenime. Zeleninu mame hotovu. Ked nam uz vrie voda na pastu, mame desat minut na dokoncenie obedu. Mozme zacat opekat lososa. Toho osolime a okorenime a sprudka osmahneme z oboch stran. myslim ze 3 az 4 minutky z jednej strany stacia.
  2. Do mixeru dame olivovy olej, dva struciky cesnaku, bazalku a stavu s citrona. So stavou opatrne pozvolna, radsej vyskusat a pridat. Na panvicu v ktorej zmiesame hotovu pastu s bazalkovym, nazvime to kvazi pestom, dame jedno zltko, za hrst nastruhaneho parmazanu a dve polievkove lyzice nasho pesta. Vsetko premiesame, osolime a okorenime. Zeleninku mame hotovu, pasta sa nam vari spolu s lososom, omacka na pastu je pripravena tiez, uz len pockame na pastu a je to.
  3. Dokoncenie taniera je otazkou minutky. Pastu zmiesame s pestom zltkom a parmazanom, teplota pasty urobi svoje a je v nej aj trosku vody, uvidite sami aka super omacka Vam vznikne. Nalozime na tanier, lososa pokvapkame citronom a servirujeme.
  4. Prajem Vam dobru chut!