Losos na šalátiku

Autor receptu: kvietela

24.5.2014

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nasekaný cesnak osmahnúť na masle. Čerstvý filet z lososa nakrájať na menšie plátky, osoliť a okoreniť bohate z oboch strán, pridať osmažený cesnak s maslom, kvapku olivového oleja, nasekanú zmes čerstvých byliniek (petržlen, bazalka, oregano, tymián), dosť veľa citrónovej šťavy. Zabaliť do kuchynskej fólie, pomasírovať a nechať chvíľu odpočinúť.
  2. Šalátik: poľníčku natrhať, pridať rozpolené cherry paradajky, mladú cibuľku, troška balsamica, troška citrónovej šťavy.
  3. Na olivovom oleji smažiť rybu najprv kožou dole, kým nie je mierne pripečená, potom druhú stranu. Podávať na šalátiku s celozrnnými hriankami.