Losos na šalátiku
Autor receptu: kvietela
24.5.2014
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Nasekaný cesnak osmahnúť na masle.
Čerstvý filet z lososa nakrájať na menšie plátky, osoliť a okoreniť bohate z oboch strán, pridať osmažený cesnak s maslom, kvapku olivového oleja, nasekanú zmes čerstvých byliniek (petržlen, bazalka, oregano, tymián), dosť veľa citrónovej šťavy. Zabaliť do kuchynskej fólie, pomasírovať a nechať chvíľu odpočinúť.
- Šalátik: poľníčku natrhať, pridať rozpolené cherry paradajky, mladú cibuľku, troška balsamica, troška citrónovej šťavy.
- Na olivovom oleji smažiť rybu najprv kožou dole, kým nie je mierne pripečená, potom druhú stranu.
Podávať na šalátiku s celozrnnými hriankami.
|