LOSOS ináč - k štedrej večeri (fotorecept)

Autor receptu: jerica

@jerica niečo aj na slano :-)

5
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 200-180 °C

Postup

  1. prvé si pripravím lososa ,čerstvý losos zbavený kože zalejem šťavou z polovice citróna
  2. a osolím , odložím
  3. stredne veľkú cibuľu osmažím na masle
  4. na teplú osmaženú cibuľu dám špenát,jemne osolím,len premešam , nenechám vôbec dusiť , fakt len premiešam
  5. zemiaky uvarené v šupke , nakrájané na kolieska uložíme do pripravenej zapekacej misy vymastenej maslom
  6. medzi zemiaky dáme na cibuľe prehriaty špenát málinko
  7. omáčka: :maslo,hladkú múku opražíme,necháme vychladnúť a zalejeme smotanou na šľahanie
  8. do studenej premiešanej omáčky dáme jedno žĺtko
  9. biele korenie
  10. to všetko spolu premiešame , pridáme citrónovú šťavu (z polovice citróna)alebo podľa chuti
  11. omáčkou zalejem zemiaky so špenátom,
  12. odležaného lososa dáme na zemiaky a špenát zaliate omáčkou
  13. nastrúham muškátový orech
  14. citrónovú kôru
  15. dáme zapiecť na cc.hodinu 200°C , piekla som toľko aby zemiačky zostali do ružova upečené,
  16. hotovo , aj ja som hotová , toľko zamrznutého ľadu v počítači tak to som už dávno nemala , je to akoby naschvál keď chcem to mať po lopate na vareche.sk trvalo to večnosť pridať.
  17. pridané foto , to je robené bez stresu , doporučujem pre tých čo obľubujú jedlá z rýb.