Marinovaný losos

Losos, ako ho zbožňujú synovia Wandy Adamík Hrycovej (videorecept)

Autor receptu: sons

Energická filmová producentka nerada trávi veľa času pri varení. Prezradila nám jeden zo svojich rýchlych receptov - lososa v pomarančovej marináde, ktorého milujú jej traja synovia.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Marináda: V miske rozmiešame sójovú omáčku, javorový sirup, pomarančovú šťavu a pridáme zázvor.
  2. Lososa namočíme do pripravenej marinády. Namarinovaného lososa potom opražíme na oleji.
  3. Brokolica: Ružičky brokolice podusíme nad parou približne 7 minút. Na rozohriatej panvici rozpustíme maslo, pridáme naparenú brokolicu, soľ, nastrúhanú citrónovú kôru, pretlačený cesnak a trochu chilli. Jemne orestujeme.
  4. Zemiaková kaša: Očistené nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme. Pridáme k nim maslo, smotanu na šľahanie a poriadne popučíme.
  5. Hotového lososa podávame so zemiakovou kašou a s pripravenou brokolicou. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.