Loptičky - knedličky.... ako príloha

Autor receptu: babidka

Tieto knedlíčky z odpaľovaného cesta robievam ako prílohu k dusenému mäsu .Nedávno @pivonka uverejnila podobne knedlíčky ...ale predsa len trošku iné :-) Najlepšie sú zo semolinovej múky alebo zo špaldovej krupice . Ale keď ju nemám , robievam ich z obyčajnej pšeničnej krupice .

3-4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Semolinová múka je z pšenice / nie z kukurice/ a je výborná na cestoviny . Špaldová krupica je vyrobená z špaldovej pšenice a ma tiež výbornú chuť . Ani jednu z nich bežne nevídam v našich obchodoch - kupujem ju v niektorých predajniach zdravej výživy . Na tieto knedlíčky sú ideálne . Ale dobré sú aj z obyčajnej detskej krupice :-) Dáme si variť vodu s troškou soli a pridáme do nej maslo .
  2. Zavaríme do vriacej vody múku a rýchlo miešame .
  3. Miešame aby sa nám neurobili hrčky a aj keď nám kaša zhustne ,varíme a miešame ešte aspoň 1-2 minúty.
  4. Uvarenú kašu necháme vychladnúť . Potom pridáme vajce , soľ, mletý muškátový oriešok alebo iné korenie podľa vlastnej chuti .Napr. mleté čierne korenie , muškátový kvet alebo mletý koriander . Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať alebo iné bylinky podľa vlastnej chuti . Vždy sa riadime chuťou jedla ku ktorému budeme podávať knedlíčky ako prílohu .
  5. Cesto vymiešame a mokrými rukami robíme knedlíčky veľkosti asi ako marhuľa ci ringlota .
  6. Dáme variť do osolenej vriacej vody .
  7. Varíme krátko - iba pár minút . Keď knedlíčky vyplávajú hore , sú vlastne už hotové . Veď sa robili z uvarnej kaše:-)Počas varenie sa ešte trošku zväčšia . Uvarené vyberieme dierkovanou naberačkou a krátko ich schladíme v studenej vode .
  8. Podávame k dusenému mäsu ako prílohu : k perkeltu , paprikášu , dusenému hovädziemu , hydinovému či bravčovému mäsu. Alebo k zeleninovému či strukovinovému prívarku . Dnes som robila recept z Varechy od @cistinky : http://varecha.pravda.sk/recepty/milanske-hovadzie-rezne-fotorecept/18710-recept.html . Namiesto cestovín som dala tieto knedličky:-) Snáď mi to @cistinka odpusti...:-)))