Londýnske rezy

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do veľkej misy vysypeme múku, margarín, cukor, kypriaci prášok, a 7 žĺtkov. Vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej doske si cesto vytvarujeme do valca. Následne ho vyvaľkáme na požadovanú veľkosť. Pomocou valčeka cesto prenesieme na plech. Nadbytočné okraje odrežeme.
  2. Dáme piecť pri teplote 180 stupňov Celzia na len 10-15 minút – cesto má byť totiž upečené len s polovice. Potom cesto vyberieme a na povrch rovnomerne rozotrieme marmeládu.
  3. Z bielkov si vyšľaháme sneh. Pridáme polovicu cukru a vyšľaháme. Po chvíli prisypeme aj zvyšný cukor. Nakoniec prisypeme mleté vlašské orechy a všetko spolu jemne premiešame.
  4. Orechovú zmes vylejeme na plech a dlhým nožom uhladíme. Koláč dáme piecť na ďalších 15 minút, kým nebude povrch koláča ružový.