Lollo rosso s rukolou a grilovanými kuracími prsiami (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

4
porcie
60 minút
príprava
15 minút
na 250 °C

Postup

  1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme....
  2. zmiešame papriku, med, olej, soľ a kuracie prsia necháme v marináde aspoň hodinu odpočívať...
  3. Medzi tým si nachystáme suroviny na šalát,
  4. šalát narežeme, alebo natrháme, pridáme rukolu a cibuľkovú vňať...odložíme do chladničky a cestou vyberieme namarinované prsia...
  5. Kuracie prsia sprudka opečieme na suchej rozohriatej panvici asi po 2 minútach z každej strany...pozor med má tendenciu prihárať.
  6. Opečené mäso uložíme na alobal, položíme na každý tenký plátok masla, zabalíme a dáme do rúry grilovať. Ja som použila turbo gril 3 stupeň. Po 15 minútach som rúru vypla... mäso bolo šťavnaté a voňalo po masle...ostalo aj trochu šťavy...
  7. Na tanier dáme šalát, pofŕkame ochuteným olivový olejom navrch rozdrobíme syr Fetu, mäso nakrájame a prelejeme chutným výpekom, posypeme polámanými pekanovými orechami...trochu ozdobíme balzamikovým krémom a chilli pastou...Dobrú chuť prajem...