Lístkové taštičky
Lístkové taštičky s bravčovinou a jablkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Umyté a očistené bravčové mäso osolíme a okoreníme,
vložíme do pripravenej nádoby a pečieme
v rúre rozohriatej na 155 °C asi 100 minút.
- Mäsová plnka: Upečené bravčové mäso natrháme
na čo najmenšie kusy, jablko umyjeme,
osušíme a postrúhame na hrubom strúhadle.
Necháme stiecť z prebytočnej šťavy. Natrhané
mäso vložíme do nádoby, pridáme postrúhané
jablko, syr a najemno nasekaný mladý pór. Všetko
spolu dôkladne premiešame a dochutíme soľou
a mletým čiernym korením.
- Lístkové cesto rozvaľkáme, potrieme ho rozšľahaným
osoleným vajíčkom. Na takto pripravenom
lístkovom ceste urobíme kôpky z pripravenej
mäsovej zmesi a jabĺk. Druhú polovicu lístkového
cesta preklopíme cez kôpky a vytvoríme taštičky,
ktoré poukladáme na plech, potrieme zvyšným
rozšľahaným vajíčkom a každú jednu taštičku
v strede prepichneme vidličkou alebo špáradlom.
Pečieme v rúre rozohriatej na 185 °C dozlatista.
|