Lístkové taštičky

Lístkové taštičky s bravčovinou a jablkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Umyté a očistené bravčové mäso osolíme a okoreníme, vložíme do pripravenej nádoby a pečieme v rúre rozohriatej na 155 °C asi 100 minút.
  2. Mäsová plnka: Upečené bravčové mäso natrháme na čo najmenšie kusy, jablko umyjeme, osušíme a postrúhame na hrubom strúhadle. Necháme stiecť z prebytočnej šťavy. Natrhané mäso vložíme do nádoby, pridáme postrúhané jablko, syr a najemno nasekaný mladý pór. Všetko spolu dôkladne premiešame a dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
  3. Lístkové cesto rozvaľkáme, potrieme ho rozšľahaným osoleným vajíčkom. Na takto pripravenom lístkovom ceste urobíme kôpky z pripravenej mäsovej zmesi a jabĺk. Druhú polovicu lístkového cesta preklopíme cez kôpky a vytvoríme taštičky, ktoré poukladáme na plech, potrieme zvyšným rozšľahaným vajíčkom a každú jednu taštičku v strede prepichneme vidličkou alebo špáradlom. Pečieme v rúre rozohriatej na 185 °C dozlatista.