Jahodové muffiny

Lístkové jahodové muffiny (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Super rýchlovka, ktorá vás stojí len pár minút. Kombinácia sladkých čerstvých jahôd a lístkového cesta je fantastická :-)

12 ks
porcií
25-30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Muffinový plech vyložíme papierovými košíčkami. Následne z lístkového cesta povykrajujeme 12 väčších koliesok v priemere cca rovnakom ako je papierový košíček na muffiny. Vykrojené kolieska cesta dáme do košíčkov a na dno každého košíčka položíme ešte aj kúsok z odrezkov čo nám ostali :-)
  2. Následne aj z druhého cesta ešte pred plnením povykrajujeme kolieska, ale tentoraz menšie, lebo tie pôjdu na vrch.
  3. Na plnku si pokrájame jahody a zmiešame s pudingovým práškom, práškovým a vanilkovým cukrom. Práškový cukor treba dať podľa chuti, záleží od toho aké kyslé sú vaše jahody :-)
  4. Napokon jahody plníme do pripravených košíčkov a uzavrieme im vrch tým menším kolieskom cesta. Vrchné kolieska len jemne dookola popritláčame :-) Natrieme rozšľahaným vajcom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C cca 25-30 minút.
  5. Upečené muffinky necháme trocha vychladnúť a vyberieme ich z papierových košíčkov, v ktorých sa piekli. Následne ich podľa chuti posypeme buď práškovým cukrom, alebo polejeme čokoládou :-) Pre krásu ich môžete poukladať do nových muffinových košíčkov.
  6. Tieto čerstvo upečené chrumkavé muffinky z lístkového cesta sú naozaj výborné! Chutia ako plnené skvelým jahodovým lekvárom :-) Prajem dobrú chuť !
  7. Pre lepšiu predstavu postupu si pozrite aj moje video. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube