Čučoriedkový koláč

Linecký tvarohový tart s čučoriedkami (fotorecept)

Autor receptu: katarinalucanova

Skvelý linecký koláčik s tvarohovým pečeným krémom a čučoriedkami.

16
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Všetky suroviny na cesto spolu zmiesime. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na hodinku odležať. Najlepšie je keď si cesto pripravíme večer a cez noc oddychuje v chlade. Odležané cesto vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme do suchej okrúhlej formy na tart. Cesto jemne pritlačíme a kraje zarovnáme. Cesto popicháme vidličkou.
  2. Plnka: Všetky suroviny spolu ručným mixérom krátko na najmenších otáčkach premiešame. Plnku vylejeme na cesto. Na vrch rovnomerne nasypeme čučoriedky.
  3. Koláčik pečieme v rúre pri 160 °C cca 45 minút, záleží od rúry. Kraje plnky máme pevné a stred sa trošku trasie a linecké cesto je krásne upečené. Rúru vypneme a koláčik necháme v nej vychladnúť.
  4. Dobrú chuť .