Tvarohový koláč
	        Linecký koláč s tvarohovou plnkou a jahodami (fotorecept)
	        Autor receptu: olinecka
	         
	        
	        Nenáročný spôsob prípravy s výborným výsledkom, prekvapí chuťou.
| 		  
				  	  
				  	10-12 porcií  | 
				  	  
				  	45-50 minút príprava  | 
				  	  
				  	10+30 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Cesto: Múku, sódu bikarbónu, Zlatý klas a práškový cukor preosejeme do misy. Pridáme zvyšok suchých surovín, nastrúhanú studenú Heru alebo maslo, žĺtky a mlieko.
 - Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky stuhnúť (odležať) na 3/4 -1 hodinu.
 - Suroviny na náplň.
 - Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve časti - jednu väčšiu a jednu menšiu. Väčšiu časť cesta rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a pomocou formy vykrojíme z cesta kruh.
 - Cesto prenesieme do maslom vymastenej koláčovej formy s priemerom 28 cm. Spodok popicháme vidličkou a predpečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 10 minút.
 - Plnka: V mlieku rozmiešame jahodový pudingový prášok a vlejeme do hrnca, pridáme cukor. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding, do ktorého za horúca vmiešame po častiach tvaroh.
 - Náplň vylejeme na pripravený predpečený korpus.
 - Jahody umyjeme, necháme odkvapkať, prekrojíme a rozložíme na tvarohovú náplň. Menšiu časť cesta rozvaľkáme, vykrojíme kruh a doň pomocou formičky vykrojíme kvietky, srdiečka alebo iné vzory. Pomocou valčeka cesto prenesieme na koláč.
 - Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme ďalších 30-35 minút.
 - Po upečení necháme celkom vychladnúť.
 - Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a  podávame. Dobrú chuť.