Linecké pečivo

Linecké s pomarančovou šťavou (fotorecept)

Autor receptu: paulapa

Trochu iný recept na linecké cesto, ktoré krásne vonia po pomarančoch.

45 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Studené maslo nakrájame na malé kocky, pridáme všetky sypké suroviny a vypracujeme mrveničku. Pridáme žĺtky a pomarančovú šťavu a vymiesime cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky asi na dve hodiny, alebo aj cez noc. Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujem rôzne tvary, do polovice kúskov vykrojíme dierky.
  2. Pečieme na plechu, na pečiacom papieri na 180 °C asi 10 minút. Vychladnuté zlepujeme kyselkavým džemom.
  3. Koláčiky môžeme máčať v čoko poleve, alebo len pofŕkať polevou a posypať drobným zdobením.