Linecké košíčky

Linecké košíčky

Autor receptu: smajliqa

spojila som viacero receptov od Vás mile varecháčky, a výsledok sú tieto mňamkovské košíčky

38
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Urobíme si obe linecké cestá na košíčky.Biele aj tmavé. a to nasledovne: múku s cukrom preosejeme na dosku, pridáme vanilku, na kúsky maslo a 2 žĺtky. vypracujeme cesto. tak isto vypracujeme aj kakaové, len pridáme 2 lyžice kopcom kakaa. dáme na dve hodiny do chladničky.
  2. vyvaľkáme, a malé kúsky vkladáme do košíčkov. košíčky nevymasťujeme. cesto je dosť mastné.pečieme pri 180C cca 15 minút, ale treba si to odsledovať. po upečení ihneď vyklopíme a necháme vychladnúť.
  3. zatial si pripravíme krémy. Ovocný: šťavu zmiešame s pudingom, pridáme 1PL múky, a uvaríme hustý krém. po vychladnutí zašľaháme maslo vymiešané s cukrom.poriadne ešte prešľaháme. Cappucínový krém: z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustý puding.po vychladnutí zašľaháme maslo vymiešané s cukrom.dobre ešte spolu prešľaháme.
  4. keď máme všetko pekne vychladnuté, krém dáme do vrecka a striekame na košíčky. ozdobíme podľa vlastnej fantázie. ja som dala na biele košíčky ovocný krém, a na vrch maliny v bielej čokoláde. na kakaové košíčky som dala biely kapučínový krém a na to čerešne v tmavej čokoláde.
  5. dobrú chuť... su vynikajúce