Linecké cesto s gaštanmi (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Väčšina z nás používa do cesta orechy,mak,kokos,hrozienka.Vyskúšajte tento recept,v
ktorom je gaštanové pyré v ceste aj v plnke.Našla som ho na internete.
5 - 7 porcií |
5 - 7 minút príprava |
Postup
- Z preosiatej múky,práškového cukru,vanilky,jedného žľtka,3 čl umu,gaštanového pyré a tuku zarobím cesto.
- Dám ho na pol hodiny do chladničky odpočinúť.
- Potom ho na doske vyvaľkám a vykrajujem rôzne tvary.Dám na trochu vymastený plech.Pečiem na 175 ° C asi 7 - 10 minút.
- Plnku si pripravím nasledovne: čokoládu na jemno nastrúham,pridám maslo gaštanové pyré a 3 čajiové lyžičky umu.Vymiešam krém.Týmto krémom natriem kekse.
- Takto vyzerá plnka.Ja som do nej cukor nedávala.Ak má niekto rád sladšie,tak nech si cukor pridá.Mne sa to s tou čokoládovou tyčinkou zdalo sladké dosť.
- Várovú čokoládu nad parou rozpustím s Cerou,dobre vymiešam a kekse v nej namáčam.