Likérové špice
Autor receptu: dadush
Likérové špice milujem a preto som sa rozhodla, že ich vyskúšam v domácom prostredí. Vypýtala som si recept od tety a skúsila.
Môj experiment skončil s úspechom.
Postup
- Najskôr si spravíme okrúhle piškótky a to nasledovne. Bielka s cukrom a žĺtka so zlatým klasom vyšľaháme. Potom ich zmiešame dokopy a pridáme múku. Lyžičkou ukladáme na plech, ktorí sme vystlali papierom na pečenie. Dáme piecť, pečieme do ružova.
- Likér do špičiek si zvyknem robiť deň vopred a nechám ho v chladničke "odležať".
Všetky ingrediencie spolu zmiešame a uvaríme si polo-riedky puding. Po vychladnutí pridáme Um (rum) podľa chuti. Odporúčala by som dať menej cukru, pre mňa osobne to bolo veľmi sladké.
- Všetky ingrediencie na maslovo-kakaový krém zmiešame a uvaríme hustý puding. Kakao som dávala podľa chuti. Po vychladnutí vyšľaháme so stužením tukom Herou či Heliou.
- Rozpustíme si čokoládu nad parou, väčšie množstvo tak aby sme jej mali dosť do väčšieho hrnčeka, do ktorého ju prelejeme. (robila som ju od oka, preto som nepísala gramáž)
- Piškótky si natrieme hrubou vrstvou čokolády, necháme zaschnúť.
Medzi tým si naplníme vrecko s likérovou špičkou s maslovo-kakaovým krémom a vytláčame na piškótky, dáme na pár minút najlepšie do mrazničky aby nám ten krém co najlepšie stuhol. Po stuhnutí nalejeme likér do špičiek a druhým naplneným sáčkom s ozdobnou špičkou "zatvoríme" špic, zase dáme stuhnúť do mrazničky. So špičkami pracujeme čo najrýchlejšie lebo sa rýchlo topia. Po stuhnutí ich namáčame do šálky s čokoládou, ale pozor čokoláda nesmie byť horúca inak sa nám špičky rozpadnú a naša robota by bola zbytočná. Dáme stuhnúť do chladničky a po stuhnutí môžeme konzumovať.
- A takto vyzerá finálny výsledok. Ospravedlňujem sa za kvalitu fotky.
Dobrú chuť.