Likérové špice

Autor receptu: dadush

Likérové špice milujem a preto som sa rozhodla, že ich vyskúšam v domácom prostredí. Vypýtala som si recept od tety a skúsila. Môj experiment skončil s úspechom.

50
porcií

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si spravíme okrúhle piškótky a to nasledovne. Bielka s cukrom a žĺtka so zlatým klasom vyšľaháme. Potom ich zmiešame dokopy a pridáme múku. Lyžičkou ukladáme na plech, ktorí sme vystlali papierom na pečenie. Dáme piecť, pečieme do ružova.
  2. Likér do špičiek si zvyknem robiť deň vopred a nechám ho v chladničke "odležať". Všetky ingrediencie spolu zmiešame a uvaríme si polo-riedky puding. Po vychladnutí pridáme Um (rum) podľa chuti. Odporúčala by som dať menej cukru, pre mňa osobne to bolo veľmi sladké.
  3. Všetky ingrediencie na maslovo-kakaový krém zmiešame a uvaríme hustý puding. Kakao som dávala podľa chuti. Po vychladnutí vyšľaháme so stužením tukom Herou či Heliou.
  4. Rozpustíme si čokoládu nad parou, väčšie množstvo tak aby sme jej mali dosť do väčšieho hrnčeka, do ktorého ju prelejeme. (robila som ju od oka, preto som nepísala gramáž)
  5. Piškótky si natrieme hrubou vrstvou čokolády, necháme zaschnúť. Medzi tým si naplníme vrecko s likérovou špičkou s maslovo-kakaovým krémom a vytláčame na piškótky, dáme na pár minút najlepšie do mrazničky aby nám ten krém co najlepšie stuhol. Po stuhnutí nalejeme likér do špičiek a druhým naplneným sáčkom s ozdobnou špičkou "zatvoríme" špic, zase dáme stuhnúť do mrazničky. So špičkami pracujeme čo najrýchlejšie lebo sa rýchlo topia. Po stuhnutí ich namáčame do šálky s čokoládou, ale pozor čokoláda nesmie byť horúca inak sa nám špičky rozpadnú a naša robota by bola zbytočná. Dáme stuhnúť do chladničky a po stuhnutí môžeme konzumovať.
  6. A takto vyzerá finálny výsledok. Ospravedlňujem sa za kvalitu fotky. Dobrú chuť.